Het Curateren van het Onderbewuste: Neeltje de Vries Verkenning van Schoonheid en Kracht

Neeltje de Vries, een in Amsterdam gevestigde fotografe van beeldende kunst, cureert zorgvuldig haar lens rondom de genuanceerde facetten van vrouwelijke schoonheid. Als onafhankelijke fotografe bestrijkt haar oeuvre zowel opdrachtwerk als persoonlijke verkenningen, waarbij ze de grens tussen beide vervaagt met haar unieke benadering van fotografie.

In het hart van haar kunst zoekt Neeltje boeiende beelden die resoneren bij de kijker en verhalen vertellen die de delicate balans tussen wrijving en kracht belichamen. Haar werk belichaamt een kenmerkende esthetiek die verontrustend maar tegelijkertijd intrigerend kan worden ervaren. Het is deze ingewikkelde dans van tegenstellingen die haar composities tot leven brengt en de kijker aanspoort om dieper te graven.

Haar fotografische ethos, "Ik maak de meeste foto's wanneer ik niet aan het fotograferen ben. Het zit in het onderbewuste," vat op eloquente wijze haar creatieve proces samen. Voor Neeltje is fotografie een verlengstuk van haar onderbewuste, een stille waarnemer die het ongeziene en onuitgesproken vastlegt van haar onderwerpen.

Door gebruik te maken van de kracht van subtiliteit en onderbewuste intuïtie, blijft Neeltje de Vries een unieke ruimte creëren in de wereld van de beeldende kunstfotografie. Ze daagt normen uit en roept gedachten op met haar boeiende visuele verhalen.

neeltje de vries
Neeltje de Vries, fotograaf/photographer in Amsterdam. Studeerde aan de FotoAcademie voordat ze verder ging in haar studio op de Wallen.

Read more