Kahmann Gallery: Het Baken van de Nederlandse Fotografie en haar Internationale Bereik

De reis van Roy Kahmann is niet alleen een succesverhaal, maar een verhaal van passie en liefde voor fotografie die een integraal onderdeel van zijn levenspad vormen. Vanaf zijn vroege dagen in de designindustrie opende zijn eerste interactie met het werk van Ed van der Elsken de poort naar een levenslange liefdesrelatie met het fotografische medium. Deze passie, aangewakkerd door een gedeelde interesse met zijn vrouw Lindy, resulteerde in een indrukwekkende collectie die decennia overspant en over grenzen heen reikt.

De Kahmann Gallery, geboren uit deze diepgaande liefde voor fotografie, belichaamt de essentie van Roy Kahmann's visie: een thuis voor exclusieve kunstfotografie, of het nu historisch of innovatief is. De basis was de vonk van een groots idee om de Nederlandse fotografie op het internationale podium te promoten, aanvankelijk via Vintagephoto.nl, en later uitmondend in de fysieke belichaming van de HUP Gallery. Het was niet slechts een ruimte voor de tentoonstelling van foto's, maar een levend getuigenis van Kahmann's toewijding aan de kunstvorm.

Met een perfecte mix van vintage en hedendaagse fotografie biedt de galerie een diverse ervaring. Door bijna 30 nationale en internationale fotografen te vertegenwoordigen, schetst het een uitgestrekt beeld van het fotografische landschap. Kahmann Gallery fungeert ook als een broedplaats voor jong talent via de oprichting van Kahmann Gallery LAB, een initiatief dat beginnende kunstenaars begeleidt op hun weg in de commerciële kunstwereld.

Evenementen zoals het Holland Unique Photo Festival en de oprichting van GUP Magazine - een platform voor internationale fotografie - getuigen van Kahmann's inzet voor de verspreiding van de kunstvorm. De nominatie van GUP Magazine voor een Lucie Award en de wereldwijde distributie ervan zijn mijlpalen in zijn reis naar internationale erkenning.

Verder draagt Haute Photographie, een boutique fotografiebeurs, bij aan Kahmann's repertoire van initiatieven. Deze beurs voegt een unieke touch toe aan de Rotterdam Art Week en het evenement in september in Amsterdam, en tilt de ervaring naar een museumachtige kwaliteit.

De evolutie van de galerie naar haar huidige vorm, met Kahmann’s naam en gehuisvest op de Lindengracht 35 in Amsterdam, is een getuigenis van de passie, toewijding en liefde voor fotografie die haar oprichter drijft. Als ontwerper, ondernemer en kunstverzamelaar blijft Kahmann een belangrijke bijdrage leveren aan de wereld van de fotografie, geleid door een onwankelbare visie om licht te werpen op de Nederlandse fotografie en haar wereldwijde tijdgenoten.

Kahmann Gallery
Located in the beautiful centre of Amsterdam (the Jordaan) Kahmann Gallery embodies all that is photography. Kahmann Gallery presents a beautiful mix between vintage and contemporary photoworks. Besides a large vintage print collection (1930 – 1970) Kahmann Gallery represents the work of almost 30 n

Read more