Kunstwerkt: Jouw Partner in Beeldende Kunst

Kunstwerkt biedt ondersteuning aan beoefenaars van beeldende kunst met een dynamisch aanbod van opleidingen, projecten en publicaties. We ondersteunen, informeren en inspireren kunstenaars door middel van grote en kleine kunstprojecten, het online portfolioplatform Beeld, het magazine Kunstletters en advies- en vormingssessies. Maar ook wie niet bekend is met beeldende kunst is meer dan welkom bij ons.

Kunstwerkt inspireert en ondersteunt...

...iedereen die gepassioneerd is door beeldende kunst

We richten ons tot iedereen met interesse in beeldende kunst via onze online communicatie, ons tijdschrift Kunstletters en tijdens projecten zoals Atelier in Beeld. Of je nu af en toe tekent of een kunstenaar bent die intensief aan je carrière werkt. Als beeldende kunst je enthousiast maakt, ben je welkom bij Kunstwerkt.

...niet-professionele kunstenaars

Kunstwerkt ontvangt steun van de Vlaamse overheid als erkende organisatie voor amateurkunst in de beeldende kunst. We zijn een van de negen erkende amateurkunstorganisaties in Vlaanderen. In ons aanbod ligt de focus op de ondersteuning van iedereen die kunst maakt in hun vrije tijd, iedereen die er niet hun hoofdberoep van maakt. Maar het enthousiasme van élke kunstenaar staat voorop: we maken geen onderscheid tussen professionele of niet-professionele kunstenaars, omdat we dit weinig relevant en moeilijk te definiëren vinden. Ben je een professionele kunstenaar? Dan kan je ook bij Kunstenpunt en Cultuurloket terecht voor ondersteuning en advies.

...ambitieuze kunstenaars

Een deel van ons aanbod is gericht op kunstenaars met bepaalde ambities. Kunstenaars die niet alleen willen creëren, maar hun werk ook willen tentoonstellen, verspreiden of verkopen. Met het platform Beeld, via open calls, tijdens evenementen en in onze opleidingen moedigen we je aan om nieuwe stappen te zetten in je carrière.

...met een missie

Kunstwerkt is er voor iedereen die beeldende kunst maakt. We inspireren, creëren ontmoetingen en dagen uit om te (durven) maken en tonen. We verbinden makers met organisaties uit ons netwerk en brengen zo beeldende kunst naar het brede publiek.

Kunstwerkt
Dit is een korte beschrijving van de startpagina.

Read more