Magnum Photos: Pionierende visionairs die de wereld vormgeven door hun lens

In de nasleep van de Tweede Wereldoorlog in 1947 kwamen vier baanbrekende fotografen - Henri Cartier-Bresson, Robert Capa, George Rodger en David Seymour - samen om een baanbrekende alliantie te vormen. Over een toast met champagne, baarden ze een ongeëvenaarde kunstenaarscoöperatie, waarbij ze hun diverse individuele stijlen samensmolten tot een collectieve kracht: Het Magnum Photos agentschap.

Vertegenwoordigend enkele van de meest gewaardeerde fotografen ter wereld, blijft Magnum zijn oprichtingsprincipes hooghouden, een unieke mix van journalistiek, kunst en verhalen vertellen. De fotografen van Magnum zijn verenigd door een gemeenschappelijk doel: het documenteren van wereldwijde gebeurtenissen, culturen, individuen en plaatsen door middel van boeiende verhalen die normen uitdagen, de status quo verstoren, de geschiedenis herschrijven en levens beïnvloeden.

Al meer dan zeven decennia produceert Magnum eersteklas fotografische content voor een wereldwijd klantenbestand, waaronder mediabedrijven, non-profitorganisaties, uitgeverijen, merken en culturele instellingen. De Magnum-bibliotheek is een dynamisch archief, dat voortdurend wordt ververst met nieuw werk van over de hele wereld.

Vanaf de jaren 1930 heeft Magnum een breed scala aan belangrijke gebeurtenissen en persoonlijkheden vastgelegd, met inbegrip van industrie, maatschappij, opmerkelijke locaties, politiek, nieuwsgebeurtenissen, rampen en conflicten. Simpel gezegd, als er een iconisch beeld in je opkomt, maar de oorsprong ervan ontgaat je, is de kans groot dat het een Magnum-creatie is.

De fotografen van Magnum zijn een geselecteerd ras. Het agentschap werkt op basis van zelfselectie, met een rigoureus lidmaatschapsproces dat minimaal vier jaar duurt en vaak wordt beschouwd als het hoogtepunt van een fotograafcarrière.

Met een wereldwijd bereik heeft Magnum Photos zijn reputatie als een echt, verhalengedreven fotografisch merk versterkt. Het houdt zich standvastig aan zijn kernwaarden van onwankelbare uitmuntendheid, waarheid, respect en onafhankelijkheid.

Magnum Photos | Iconic images, authentic visual storytelling Magnum Photos
A photographic cooperative of great diversity and distinction owned by its photographer members

Read more